Дисциплиниращият ефект от Акция Тишина през почивните дни е налице. Това заяви

...
Дисциплиниращият ефект от Акция Тишина през почивните дни е налице. Това заяви
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Дисциплиниращият ефект от Акция "Тишина" е налице

Дисциплиниращият резултат от Акция " Тишина "  през почивните дни е налице ". Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. Думите пристигнаха във връзка предизвикалите дебати нощни инспекции, при който той инспектира редица заведения в Слънчев бряг заради шумната музика, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Той изясни, че самичък е взел участие в инспекциите, тъй като законът не позволява на институциите да приложат крайни ограничения. И цитира данни, че при издадени 89 акта за затваряне на заведения, в Бургаския административен съд, отпадат 80 от тях.

" В бар " Оксижен " става дума за минимум 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за звук, които не се съблюдават. Те не престават да скандализират ", посочи той, като акцентира.

Вицепремиерът беше безапелационен, че институциите правят добра работа. Той посочи, че единствено на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които непрекъснато правят инспекции от всевъзможен тип:  " Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж ". 

" Във всяко едно от заведенията има по един притежател, който си мисли, че е над закона. Това е в манталитетът на българина. Има заведения, които са недосегаеми ", смята Симеонов. 

Според него митингите и апелите за оставката му след Акция " Тишина " са проведени точно от хора, които нарушават закона, и добави: " Няма по какъв начин Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата съблюдават закона ". 

" Кой клати страната през туризма? Наематели и концесионери на плажове като братята Маргини, Радо Слънцето. Тези хора са привикнали да печелят на гърба на другите. Не е обикновено да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги вършим назначени печеливши ", изтъкна той.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР